Bir süredir e-spor tarafı düşündürüyor
E-spor artık yan alan gibi görünmüyor, neredeyse ana bir disiplin hâline gelmeye başladı. Ama hâlâ birçok kişinin onu futbol ya da basketbol mantığıyla değerlendirmeye çalıştığını hissediyorum. Harita yapısı, seri formatı, takım içi form, güncellemelerin etkisi ve oyuncu psikolojisi derken konu çok daha farklı bir noktaya gidiyor. Benim kafamı karıştıran şey şu: aynı platform içinde e-sporla geleneksel sporlar yan yana durunca, insanlar ister istemez aynı bakış açısını kullanıyor olabilir. Siz de bunu görüyor musunuz? E-spor sizce ayrı bir uzmanlık mı gerektiriyor, yoksa spor takibini iyi yapan biri zamanla bu alana da rahatça adapte olabilir mi? 👍 😍
%20(25).png)

Thimbles gibi basit görünen oyunlarda bile aslında dikkat ve psikoloji çok önemli bir rol oynar. Oyuncular genelde hızlı karar verdiği için hata yapma ihtimali artar. Bu yüzden sabırlı olmak gerekir. Ben bu tür oyunları incelerken thimbles üzerinden mekanik yapısını gözlemleyerek daha kontrollü bir yaklaşım geliştirmeye çalışıyorum çünkü dikkat her şeyden daha önemlidir. 👍